Welkom!

Hallo, en welkom op mijn nieuwe blog!

Als je dit blog gevonden hebt, dan ben je waarschijnlijk net als ik enthousiast (geworden) over zeilen.

En misschien ben je op zoek naar informatie over dingen die je tegenkomt bij de aanschaf of het onderhoud van je (nieuwe) boot. Of gewoon benieuwd naar ervaringen van andere zeilers, bijvoorbeeld om ideeën op te doen voor je volgende zeilvakantie.

Dan ben je hier aan het goede adres!

Ik ga in dit blog onze ervaringen delen die wij opdoen tijdens het zeilen. Hopelijk vind je er nuttige tips of handige informatie. Misschien mis je wel een onderwerp waar je graag meer over wilt lezen. Of heb je zelf een handige tip? Je kunt dit dan delen via mijn blog.

Wie zijn wij?

Wij zijn een gezin van 2 ouders en 3 zoons in de leeftijd van 6, 8 en 12 jaar oud. Als studenten zijn wij samen voor het zeilen gevallen, na een trektocht door Friesland en de Randmeren met de polyester Schakel van mijn ouders. Na de Schakel kwamen diverse gehuurde kajuitboten en sinds onze oudste kan lopen, zeilen wij met een eigen boot. De zoons van 6 en 8 gingen als baby al mee in de wieg, op dag- en weekendtripjes, en de jongens zijn zodoende helemaal gewend aan het varen en het leven in de havens.

 

Na een zoektocht van ongeveer een jaar zijn wij sinds 2017 de trotse eigenaars van een Catalina 36 mk-II; hierover later meer. Ons vaargebied is vaak het Markermeer en IJsselmeer, maar zodra er voldoende tijd is proberen wij verderop te gaan.  De afgelopen jaren hebben wij in de zomervakanties rondgetrokken over de Randmeren, IJsselmeer en door Friesland. Maar in de zomer van 2017 zijn wij, na een goede voorbereiding, voor het eerst de Waddenzee op gegaan. Dit smaakte naar meer! Dus komend jaar staat een langere zeiltocht over zee op het programma.

Ben je benieuwd geraakt naar onze belevenissen tijdens en rondom het zeilen? Wil je meer lezen over het zeilen met een zeiljacht, over het plannen en voorbereiden van een tocht met (jonge) kinderen? Kom dan terug voor de volgende aflevering van mijn blog….

2 reacties op “Welkom!”

  1. Agnes Agterberg

    Hallo! Hier een reactie uit ver Seoul. Wat een fantastisch blog! Ik ben helemaal bij nu over jullie mooie hobby/vakanties! Heerlijke foto’s! Helemaal voor mij, want ik mis dat frisse Hollandse soms toch wel een beetje hoor. En wie van jullie heeft er nu zo vreselijk veel verstand van zeilen (ik kan de teksten niet altijd helemaal volgen door alle jargon ;). Erg leuk, hoop dat jullie komende zomer inderdaad nóg verder komen, de Wadden uit. Heel erg spannend! Agnes

  2. Hallo superzeilers! Hier weer een berichtje uit het verre Oosten. Afgelopen tijd weer een paar keer op jullie prachtige site gecheckt hoe het staat met het zeilen. Ik zag: Het is gelukt! Het ruime sop! Ik bedoel de zeilvakantie naar Denemarken in 2018 😉 Een hele prestatie, heeft erg leuke verhalen en mooie foto’s opgeleverd. Ben nu wel heel benieuwd waar de volgende tocht naar toe gaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.