Corona Quarantaine en Vaarklaar Maken

Inmiddels is heel Nederland alweer een aantal weken in thuis-quarantaine. Met gegronde redenen kun je wel naar buiten, maar een veilige afstand van 1,5 m dient te worden gerespecteerd. Tja, dat is een dilemma; maar die boot moet begin april ook het water weer in. En de romp poetst zichzelf niet, natuurlijk.

Dus zijn we eind maart toch richting de winterstalling gereden om de nodige werkzaamheden te doen. Uiteraard waren we niet de enigen die deze keuze gemaakt hadden. Busy times at the boatyard!

Elektra Opfrisbeurt

Vorig jaar heeft de schipper op de valreep voor onze zomervakantie nog een AIS transponder ingebouwd. Tijdens die klus kwam de grote spaghetti aan stroomdraden weer eens in het zicht. Los van het feit dat het totaal niet overzichtelijk is, kan zo’n warboel ook behoorlijk onveilig zijn. Dus daar is de schaar in gegaan! Met een geweldig resultaat, kan ik wel zeggen. Oordeel zelf…

Eerst alle stroomdraadjes gebundeld met tie-raps, voor een beter overzicht (bovenste foto). De tweede fase bestond uit het plaatsen van nieuwe verbindingen in zogenaamde bruggen.

Quarantaine zeilvakantie

Het was toch wel erg verleidelijk (en in onze ogen ook verantwoord) om een paar dagen te gaan varen tijdens de meivakantie. Dat zeilen kan natuurlijk altijd, desnoods keer je ’s avonds weer terug naar de eigen haven. Echter, sommige havens waren ‘gewoon’ open voor passanten en het was een kwestie van vooraf informeren en een plekje reserveren indien mogelijk. In de gemeentehavens van Makkum en Stavoren konden we ook terecht, zij het zonder water en elektra aansluiting. En het fijne van een kajuitjacht is natuurlijk dat je je eigen sanitaire voorzieningen altijd bij de hand hebt. Het leverde in ieder geval een aantal mooie plaatjes op van rustige havens…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.