Boot weer op de kant

Winterklaar maken

Zo, het zit er weer op voor dit jaar! Na een gezellige afsluiting van het seizoen, met wat wisselend weer (maar gelukkig niet te koud), konden we Moby-Dick weer helemaal afspuiten en opruimen voor de winter.  De winterstalling was geregeld, en we konden ons daar afgelopen woensdag melden met boot. Als grote verrassing kon onze boot ook direct het water uit gereden worden, waar we bij stonden:

Toch wel weer een mooi gezicht!

Hoe zou het onderwaterschip eruit zien, na al onze noeste arbeid van het voorjaar? Zoals je in het filmpje kunt zien, was er nauwelijks aangroei; beetje een slijmerig laagje en een paar kleine witte pokjes. De epoxy laag heeft voor het grootste deel goed zijn werk gedaan. Nog een paar plekjes bijwerken voor volgend jaar weer!

Opruimen en nog eens opruimen…

Wat een boel spullen hebben we de afgelopen maanden meegesleept richting ons drijvende huis… maar liefst 2,5 stationcar vol met kussens, zeilen, slaapzakken, regenkleding, zwemvesten, zeekaarten en spelletjes moesten dit weekend terug naar huis vervoerd worden. En natuurlijk ook weer netjes weggestouwd worden in de garage… geen eenvoudige klus kan ik je verzekeren!

De komende maanden zal het wel even afkicken zijn, zonder zeiltochten in de weekends. Maar we hebben genoeg te doen om de boot weer helemaal up-and-running te krijgen voor het volgende seizoen. De zeilen en de buiskap zijn toe aan wat restauratiewerk, daar is nu mooi de tijd voor.

En het allermooiste: nieuwe vakantieplannen maken voor de zomer van 2019!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.