Waterplanten Markermeer 2019

Waterplanten Markermeer 2019

Bevaarbaar of niet?

Het houdt de meeste watersporters op het westelijk deel van het IJsselmeer elk jaar weer bezig: is het Markermeer nog bevaarbaar, of niet? Voor de tochtplanning is het nuttig om te weten waar je nog wel, en waar je niet kunt zeilen. Want, anders dan motorboten, zul je meestal niet alleen in de vaargeul willen blijven. Het is dan goed om te weten hoe ver het fonteinkruid, de belangrijkste snelgroeier in dit gebied, al is opgerukt.

Fonteinkruid gesignaleerd?

Omdat wij veel op ’t Markermeer varen en de pagina over waterplanten die ik vorig jaar heb gemaakt destijds veel bezocht is, heb ik besloten dit jaar weer informatie te delen over dit onderwerp. Ik zal op dit blog updates geven van wat ik tijdens onze tochten heb gezien, en waar dat was. De lijst hieronder zal ik steeds aanvullen, elke keer als ik ter plaatse heb gevaren. Hopelijk kunnen de lezers deze info gebruiken voor hun eigen vaarplanning. Ik hoor graag, of je het nuttig vindt!

Stand-van-zaken 2019:

13+14 april: geen waterplanten gezien op een woelige tocht (golven), op een rechte lijn tussen Hoorn en Volendam (en vv.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *